Ik ben een linkse kut hippie

Waarom ik een linke kut hippie ben? Tja daar heb ik eigenlijk ook geen antwoord op, maar ik kan je wel vertellen hoe ik op die titel kom!

Een linke kut hippie helpt met verhuizen

Vroeg in de ochtend sta ik op. Ik trek makkelijke kleding aan, drink een fruit smoothie en een kop thee. Daarna pak ik al mijn spullen bij elkaar en stap ik in de auto op weg naar een collega. Ze gaat verhuizen en ik heb een grote auto en een natuurlijke drang om mensen te helpen. Wat overigens niet altijd een even fijne eigenschap is…

Op en neer, heen en weer… sjouwen sjouwen en natuurlijk wat poetsen. Zo gaat dat met verhuizen. We halen een aanhanger op en tijdens het rijden ontstaat er een leuk gesprek over het wegennet in Arnhem en Nijmegen en vooral onze frustraties die daarbij komen kijken. Mijn collega verteld me dat ze sowieso een hekel heeft aan Nijmegen en voegt daar “daar wonen allemaal linkse kut hippies” aan toe.

Nou zou ik mezelf absoluut de titel hippie geven en ben ik absoluut links ingesteld. Volgens Baudet niet geheel vreemd, want vrouwen zijn immers meestal een beetje linksig vertelde hij in een interview. Ik voelde me echter niet op mijn tenen getrapt of ongemakkelijk bij die opmerking. Stiekem niet zo stiekem moest ik er hard om lachen. Het was immers haar mening, haar waarheid. Wie ben ik om daar iets over te zeggen, laat staan te voelen? Het zal mijn hippie-heid misschien wel zijn. Live and let live toch?

We reden vrolijk verder, sjouwden nog wat meer. Aten een warme maaltijd en ik werd heel erg bedankt voor mijn hulp. Ik ging moe maar voldaan weer naar huis met een nieuwe titel als grappig kleinigheidje.

Ik zal me even voorstellen…

Hallo, ik ben Mona en ik ben een linkse kut hippie. Welkom op mijn blog over minimaliseren, zero waste, ecologisch leven, besparen, diervriendelijkheid, veganisme en al het andere hippie gedoe wat je nog meer kan bedenken. Leuk dat je er bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *