Over mij

Mona

Over mij

Vroeger was ik iemand die niks van alternatieve dingen moest hebben. Geitenwollen sokken types, nee… niet mijn mensen. Ik had flinke shopping sprees en voor ieder event moest een geweldige outfit gekocht worden. Mijn schoenencollectie bestond uit maar liefst 25 paar hak schoenen en laarzen en mijn kledingkast puilde uit. Recycling had ik nog nooit van gehoord en verkopen/weggeven was te veel moeite… de prullenbak was makkelijker.

Een flink contrast met hoe ik nu in het leven sta dus. De afgelopen 5 jaar ben ik bewuster en simpeler gaan leven. De televisie maakte plaats voor planten, kleding en spullen werden verkocht en gedoneerd en de muren werden ieder jaar kaler. Nadenken over afval vermindering werd een maandelijks terugkomend topic en er werd geswitcht naar een vega dieet. De vele outfits maakten plaats voor een basic capsule wardrobe en hak schoenen werden gewisseld met barefoot schoenen.

Ik ben Mona, 30, fulltime moeder/vrouw/huisvrouw en een geitenwollen sok type. Wees welkom op mijn blog!

Werken aan mijn groener/duurzamer en vooral vrijer leven

Ik ben deze blog begonnen om mijn reis naar mijn groener/duurzamer en vrijer leven te delen. Ondanks dat ik al 5 jaar bezig ben met deze ‘reis’ ben ik stiekem niet zo stiekem niet zo goed in doorzetten. Daarom spreek ik bij deze af dat ik deze blog moet vullen om de focus op mijn doelen te behouden en dit keer wel door te blijven zetten.

Dit zijn mijn doelen, van klein naar groot:

  • Een moestuin creĆ«ren in onze tuin en onderhouden
  • Een composthoop toevoegen aan de tuin
  • Overstappen naar een compost toilet
  • Maandelijks doneren aan goede doelen (tijd, spullen of geld)
  • Zoveel mogelijk quality time hebben met mijn gezin
  • De hypotheek voor de 18e verjaardag van mijn dochter volledig afgelost hebben
  • Een bestelbus tot camper ombouwen en uiteindelijk de stap naar (fulltime) vanlife zetten

 

Er komen vast nog wel wat doelen bij die ik op dit moment ben vergeten of waar ik nog niet aan heb gedacht.

Back to Top