Uitdaging van de maand: Shop stop

Uitdaging van de maand: Shop stop

Een maand lang niks uitgeven klinkt op zich niet moeilijk, toch? Daarom is de uitdaging van deze maand een algehele shop stop. Ondanks dat ik inmiddels al 5 jaar bezig ben met minimaliseren/consuminderen merk ik dat het lastiger is dan het klinkt. Daarom ga ik de maand oktober de uitdaging aan en een maand lang niet shoppen.

De afgelopen paar maanden heb ik flinke verlanglijstjes verzameld. Sommige dingen zijn ter bevordering van onze woonsituatie. Dingen verbouwen, vervangen, de tuin een stuk groener maken… dat soort dingen. Naast die dingen, waar ik me overigens prima bij neer kan leggen volgens mijn minimalistische/duurzame principes, staan er echter ook genoeg dingen op de lijstjes waar we stiekem niet zo stiekem ook héél goed zonder zouden kunnen. Echte luxe items dus. Vooral die luxe dingen zijn de afgelopen maanden gekocht, oeps!

Het werd eens goed tijd nog eens even terug te denken aan onze wensen voor de toekomst. De dromen en doelen waar we heel graag naartoe willen werken en daarvoor is nou eenmaal een hoop geld nodig. Daarom vond ik het hoog tijd om op een heus uitgave dieet te gaan.

Wat mag ik niet tijdens een shop stop?

  • Geen geld uitgeven aan luxe producten
  • Geen geld uitgeven aan eten/drinken buiten het huis (boodschappen en meenemen volstaat immers prima!)
  • Geen (nieuwe) abonnementen afsluiten

Wat mag dan wel?

  • Alle normale/standaard maandelijkse uitgaven doen (zoals gwl, boodschappen, hypotheek, zwemles en al lopende abonnementen etc.)
  • Nood uitgaven (kapotte schoenen, kapotte auto, dierenarts bezoek etc.)

Begin november zal ik nog een verslag doen van hoe de uitdaging gegaan is. Hoe zit het met jou? Heb jij ooit een soortgelijke uitdaging gedaan? Ga je ook meedoen met mij deze maand?

Back to Top